1.31.2013

Πιλάφι πείραμα... με χωριάτικο λουκάνικο (Rice experimentation)


Μέρα δύσκολη!!!
Πολύς χρόνος στη δουλειά και φυσικά για κερασάκι στην τούρτα, ήρθα αντιμέτωπη με την άδεια μου κατσαρόλα!  Βλέπεις οι εποχές που η μανούλα φρόντιζε για όλα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Το ρολόι πίεζε για κάτι γρήγορο, ο εγωισμός για κάτι γευστικό... κι εγώ μπροστά στο ανοιχτό ψυγείο, θαυμάζοντάς το λες κι ήταν πίνακας ζωγραφικής!!!  Άρχισα να επιλέγω υλικά με την αναρώτηση στο βλέμμα:
I had a difficult day!!!  Many working hours and at the end of the day I came against my empty casserole!  You see the times when mom took care of everything has gone for good.  The clock was pushing for something quick, selfishness for something tasty ... myself in front of the open refrigerator, admiring as if it was a painting! Started selecting materials with the question painted on my face...

  • λουκάνικα χωριάτικα Καρδίτσας (5 κομμάτια - περίπου μισή θηλιά όπως λέμε στον τόπο μου) - 5 sausages
  • 1 πιπεριά κίτρινη - 1 yellow pepper
  • 1 πιπεριά κόκκινη - 1 red pepper
  • 2 ντομάτες - 2 tomatoes
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι - 1 big onion
  • 1 σκελίδα σκόρδο - 1 garlic clove
  • ελαιόλαδο - olive oil 
  • 1 νεροπότηρο ρύζι (1/2 μπασμάτι και 1/2 κίτρινο) - 1 glass of rice  
  • 1 κρασοπότηρο κρασί - 1 wine glass white whine
  • 1 κύβο ζωμό κότας - 1 cube of chicken broth
  • 1 πρέζα αλάτι - 1 pinch of salt
  • 1 πρέζα πιπέρι - 1 pinch of pepper
  • 1 πρέζα κάρυ - 1 pinch of curry
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά - 1 pinch of sweet paprika
  • 3 νεροπότηρα ζεστό νερό - 3 glasses of warm water
Η ώρα του αυτοσχεδιασμού είχε ξεκινήσει, κι έπρεπε να εκτελέσω!!!

Χάραξα τα λουκάνικα κατά μήκος και τα έβαλα σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 10 λεπτάκια, έτσι ώστε μετά να αφαιρέσω τη μεμβράνη τους και να τα ψιλοκόψω - θρυμματίσω.  Ψιλόκοψα το σκόρδο, το 1/2 κρεμμύδι σε φέτες, το άλλο μισό ψιλοκομμένο και τις πιπεριές σε στικάκια.  Σε μία κατσαρόλα έριξα λίγο λάδι κι άρχισα να σωτάρω τα λαχανικά μου, έτσι ώστε να μαλακώσουν.  Έπειτα πρόσθεσα την τομάτα, αφού την ξεφλούδισα και την έκοψα σε χοντρά καρέ.  Επόμενο βήμα τα λουκάνικα, αφού έβρασαν και τα ψιλόκοψα τα έβαλα κι αυτά στην κατσαρόλα και συνέχισα το σωτάρισμα.  Μόλις φύγαν όλα τα υγρά έριξα και το ρύζι, το ανακάτεψα με όλα τα υπόλοιπα για 2 -3 λεπτάκια και το έσβησα με το κρασάκι, αφήνοντάς το για 2 λεπτάκια ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.  Τέλος πρόσθεσα 3 νεροπότηρα ζεστό νερό, τα μπαχαρικά, τον κύβο ζωμού, ανακάτεψα λίγο, έκλεισα με το καπάκι την κατσαρόλα και σε 1 τεταρτάκι το πιλάφι πείραμα, αφού σωθήκαν όλα τα υγρά ήταν έτοιμο.  Πιστέψτε με, αυτός ο αυτοσχεδιασμός με έβγαλε ασπροπρόσωπη!  Σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσω!  Γι αυτό κι είπα να το ιστοκαταγράψω για να θυμάμαι τι στο καλό έβαλα!!!  Την επόμενη φορά μάλλον θα το τελειώσω στον φούρνο, για ένα κλικ νοστιμιάς παραπάνω!  Ιδού το αποτέλεσμα...


I carved the sausages lengthwise and put them in a saucepan to boil for 10 minutes, in that way I can later on remove the membrane and chop - shatter them. Finely chopped garlic, 1/2 onion sliced and the other half chopped, cut the peppers in to sticks. Put some olive oil in a pot and began to sauté vegetables to soften. Then I added the tomatoes after peeling and cut them into thick frames. Next step sausages, after having boiled and chopped them I added them in the pot and continued to saute. Once all the liquid evaporazed I added the rice, mixed with all the rest for 2 -3 minutes and quenched with wine, leaving it for 2 minutes so that the alcohol evaporates too. Finally I added 3 glasses of hot water, spices, broth cube, mixed a bit, I closed the lid on the pot and 1/4 of an hour later my rice experimentation was ready, while all liquids evaporated.  The result was very tasty!!! Give it a try!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου