6.29.2011

Τυροκαυτερή (Hot Feta Cheese Salad)

Τρελή αδυναμία μου τα καυτερά και η φέτα, οπότε τι καλύτερο από το συνδιασμό τους.  Πέρασαν αρκετά χρόνια πειραματισμού για να καταλήξω στη συγκεκριμένη συνταγή τυροκαυτερής.  Το πόσο hot θα 'ναι εξαρτάται κι από την επιθυμία του καθενός, εγώ την προτιμώ τούρμπο, οπότε αν εσείς την επιθυμείτε πιο ελαφριά μειώστε την ποσότητα καυτερής πιπεριάς.
I'm madly in love with spicy foods and feta cheese, so what better than a combination.  I passed several years on experimenting to conclude on this specific recipe of Hot Feta Cheese Salad.  Reduce or increase the quantity of hot pepper depending on how hot you desire your salad to be, I prefer it hot hot!

Υλικά - Ingredients
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά κατσίκα (1 long green chili pepper)
  • 1 με 2 πιπεριές φλωρίνης (1 to 2 long sweet red peppers)
  • 500 γρ. τυρί φέτα (500 g feta cheese)
  • 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή Κατίκι Δομοκού   (2 tablespoons yoghurt)
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι (1 tablespoon vinegar)
  • 50 ml ελαιόλαδο (50 ml olive oil)
  • αλάτι (salt)

Εκτέλεση - Execution
Ψήνεται τις πιπεριές στο φούρνο ή στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν.  Αφαιρείται τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές φλωρίνηςκαι τις κόβεται σε μικρά καρεδάκια.  Ψιλοκόβεται και την καυτερή πιπεριά αφαιρώντας τα σπόρια (αν το επιθυμείτε μπορείτε να αφήσετε τα σπόρια αλλά να είστε προετοιμασμένοι για την πυρκαγιά που θα λάβει μέρος στο στόμα σας).  Σε ένα μπολ θρυματίζεται τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή τη θέλετε).  Προσθέτε την καυτερή πιπεριά, και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.  Στο τέλος προσθέτε και την πιπεριά φλωρίνης, η οποία προσφέρει μια γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση στην τυροκαυτερή μας.  Η αλοιφή σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.  Τρώγεται ευχάριστα πάνω σε ψημένο ψωμί, καθώς επίσης συνδιάζεται με ψητά κρεατικά.
Roast peppers in the oven or grill until they soften.  Remove the peel, stem and seeds from the red peppers and cut them in small squared pieces.  Finely chop the green chili pepper while removing the seeds (if desired you can leave the seeds, but be prepared for the fire that will take place in your mouth).  In a bowl, crush feta cheese with a fork, add the olive oil, vinegar and salt (depending on how salty you want it).  Add the chili pepper and yoghurt and stir well.  In the end, add red peppers which offer a sweet and distinctive flavor to your salad.  Your ointment is ready to serve.  Eaten pleasantly on toasted bread, as well as combined with grilled meats.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου