7.13.2011

Χοιρινό στη λαδόκολλα (Pork baked in wax paper)

Τη συγκεκριμένη συνταγή την "έκλεψα" από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη.  Είδα να την φτιάχνει σε μία από τις τελεοπτικές εκπομπές που συμμετείχε.  Τα σάλια μου τρέχαν και μόνο που έβλεπα το συγκεκριμένο πιάτο στην οθόνη και δικαιώθηκα γευστικά όταν τη μαγείρεψα ένα βραδάκι για φίλους!
This recipe is "stolen" by the chef Vasili Kallidi.  I watched him execute it in one of the tv shows that he participated.  Ι drooled by only watching this dish on the display and my taste finally vindicated one evening when I cooked it for friends!

Υλικά - Ingredients 

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μπουκιές (1kg pork loin cut into small pieces)
  • 2 πράσινες πιπεριές (2 green peppers)
  • 1 ντομάτα (1 tomato)
  • 300γρ γλυκιά γραβιέρα (300g sweet gruyere)
  • 4 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο (4 fine chopped garlic cloves)
  • 2 κουταλιές μουστάρδα (2 tablespoons mustard)
  • 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (1 tablespoon freshly ground pepper)
  • 1 κ.σ. ρίγανη (1 tablespoon oregano)
  • λίγο ελαιόλαδο (a little olive oil)
  • αλάτι (salt)
  • λαδόκολλα (wax paper)
  • αλουμινόχαρτο (foil)

    Εκτέλεση - Execution
    Κόβουμε τη γραβιέρα σε κυβάκα, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το κρεάς σε ένα μεγάλο μπωλ. Απλώνουμε το κρέας σε λάδόκολλα, το τυλίγουμε σε ρολό και έπειτα το κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε σε ταψί με λίγο νεράκι και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
    Cut the gruyere into small cubes, finely chop the peppers and tomatoes and mix all ingredients with the meat in a large bowl. Spread the meat in wax paper, wrap it in a roll and then close it in foil. Put in a baking pan with some water and cook for 2 hours at 180 degrees.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου