6.09.2011

Στραπατσάδα - Strapatsada

Ομελέτα λιχουδιά για πολλούς!  Την έχουν φάει γενιές και γενιές και κάθε ένας που την κάνει της δίνει και μια πινελιά παραπάνω.  Θα την παρουσιάσω με τα βασικά υλικά που είναι αυγά, ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο, αλλά να γνωρίζετε πως μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά της αρεσκείας σας μέσα όπως φέτα, πιπεριές, λουκάνικα, σκόρδο και πάει λέγοντας!
Delicious omelet for many people.  It's been there for generations and every one who makes it gives a touch above.  I' ll present it with the basic ingredients which are eggs, tomato, onion and olive oil, but know that you can add other ingredients of your choice such as feta cheese, peppers, sausages, garlic etc.  
 
Υλικά - Ingredients
(σερβίρει 2 άτομα, serves 2 persons)
  • 3-4 αυγά (3-4 eggs)
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες (1/2kg tomatoes)
  • 1 κρεμμύδι (1 onion)
  • ελαιόλαδο (olive oil)
  • αλάτι (salt)
  • πιπέρι (pepper)

Εκτέλεση - Execution
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα περιτά σπόρια.  Για να γίνει το ξεφλούδισμα πιο εύκολο βουτύξτε για λίγο τις ντομάτες μέσα σε ζεστό νερό.  Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι.  Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε για λίγο το κρεμμύδι, προσθέστε τις ντομάτες και σκεπάστε με ένα καπάκι έτσι ώστε να βράσει η σάλτσα και να μείνει χωρίς υγρά.  Μόλις τα υγρά φύγουν χτυπήστε τα αυγά προσθέστε αλατάκι και πιπεράκι και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι.  Ψήστε την ομελέτα και απολαύστε τη!
Peel the tomatoes and remove the seeds.  For ease tomato peeling, place them for seconds in boiled water.  Chop tomatoes and onion.  Pour some olive oil in a pan and fry the onion briefly, add the tomatoes and cover it with a lid so that the sauce be cooked and loose all its fluid.  When ready, scrabble the eggs, add salt and pepper and pour them in the pan.  Bake your omelet and enjoy! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου