6.10.2011

Η μανιταρόσουπα της Όλγας (Olga's mushroom soup)

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι φανατική γευστική οπαδός των μανιταριών, αλλά η Όλγα κατάφερε να μου αλλάξει γνώμη με την εκπληκτική της μανιταρόσουπα!  Όποτε τη φτιάχνω κερδίζει τις εντυπώσεις!  I must confess that I'm not a big fan of mushrooms, but Olga accomplished to change my mind with her delicious mushroom soup!  Whenever I serve it makes an impression! 


Υλικά - Ingredients
  • 2 κύβοι ζωμού κότας (2 chicken bouillon cubes)
  • 1/2 kg φρέσκα μανιτάρια (1/2 kg fresh mushrooms)
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό (4 cups water)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (3 tablespoons olive oil)
  • 3 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι (3 tablespoons flour)
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (3 tablespoons white wine)
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος (1/2 cup evaporated milk or sour cream)
  • 1 κρεμμύδι (1 onion)
  • αλάτι (salt)
  • πιπέρι (pepper)
  • μαϊδανός για το σερβίρισμα (parsley for serving)
  • πάπρικα για το σερβίρισμα (paprika for serving)

Εκτέλεση - Execution
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι.  Είναι προτιμότερο να μην τα πλένετε με νερό, ιδίως τα συσκευασμένα, αν πάλι τα έχετε μαζέψει εσείς μπορείτε να τα ξεπλύνετε λίγο με νερό αλλά όχι να τα μουλιάσετε.  Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε.  Βράζουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια για 15 λεπτά με το νερό προσθέτοντας 2 κύβους ζωμό κότας, ή χρησιμοποιώντας δικό μας ζωμό.  Κόβουμε το πάνω μέρος των μανιταριών σε λεπτές φέτες.  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό έτσι ώστε να πάρει ένα ελαφρό καφετί χρώμα.  Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι (σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει κύβους προσοχή στο αλάτι).  Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά στο τηγάνι και έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο ζωμό με τα κοτσάνια μανιταριών που έχει βράσει.  Προσθέτουμε και τις φέτες μανιταριών και τα αφήνουμε με χαμηλή φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά.  Έπειτα προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 4 λεπτά.  Σερβίρουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
Clean the mushrooms with a damp cloth. It is preferable not to wash with water, especially packaged ones, if you pick them up yourself just rinse with water but not to soak. Remove stalks and chop finely. Boil the chopped stalks for 15 minutes with water, adding 2 chicken bouillon cubes, or using homemade chicken bouillon. Cut the top of the mushrooms into thin slices. Finely chop the onion and fry gently in a pan with olive oil, add the flour and fry it so that it gets a light brown color. When ready, add the wine, salt and pepper (if we use cubes attention to salt). Mix the ingredients come together in the pan and then pour it in the boiled mushrooms. Add the sliced ​​mushrooms too and leave them with low heat to boil for 20 minutes. Then add milk or cream and boil for another 4 minutes. Serve with paprika and chopped parsley.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου