6.08.2011

Αυγοπατατοσαλάτα της Μάρως (Mary's egg & potatoe salad)

Αυτή η δροσερή και γευστικότατη σαλάτα πέρασε από τη μαμά Πόπη, στην κόρη Μαρία κι έτσι την έκλεψα κι εγώ, ως φίλη καρδιακή.  Είναι σαν αλοιφή, με αρώματα και προορίζεται για τους λάτρεις του αυγού και της πατάτας.
This fresh and delicious salad passed from mama Popi to daughter Maria, so as a good friend I stole it.  It's like cream, with aromas and for lovers of egg and potato.  

Υλικά - Ingredients
  • 4 μέτριες πατάτες (4 medium sized potatoes)
  • 2-3 αυγά (2-3 eggs)
  • 250ml μαγιονέζα (250ml mayonnaise)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (1 medium sized onion)
  • μαϊδανός (parsley)
  • αλάτι (salt)
  • πιπέρι (pepper)
  • ελαιόλαδο (olive oil)
  • ξύδι (vinegar)

Εκτέλεση - Execution
Ξεφλουδίζετε και βράζετε τις πατάτες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν.  Βράζετε τα αυγά έτσι ώστε να γίνουν σφιχτά (αν είστε λάτρεις των αυγών μπορείτε να προσθέσετε και παραπάνω από 2).  Ψιλοκόβετε τον μαϊδανό (κάτι λιγότερο από 1/2 ματσάκι) και το κρεμμύδι.  Παίρνετε μία μία τις βρασμένες πατάτες και τις πολτοποιείτε με ένα πηρούνι ρίχνοντας πάνω τους λίγο λαδάκι (1 κουταλάκι γλυκού σε κάθε πατάτα) και λίγο ξύδι (σταγόνες).  Όταν τελειώσετε με τις πατάτες πολτοποιείτε και τα αυγά με το πηρούνι.  Τα βάζετε σε ένα μπολ έτσι όπως είναι πολτοποιημένα και προσθέτε τον ψιλοκομμένο μαϊδανό, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι.  Ανακατεύετε και η σαλάτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.
Peel the potatoes and boil them till they soften.  Boil the eggs (if you' re an egg lover add more than 2).  Finely chop the parsley (just under 1/2 bunch) and the onion.  Take one potato at a time and smash it with a fork while sprinkling it with olive oil (1 teaspoon at each potato) and vinegar (drops).  When finished with potatoes smash the eggs with the fork too.  Put them in a bowl and add parsley, onion, mayonnaise, salt and pepper.  Stir well and the salad is ready for you to enjoy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου