5.24.2011

Κουνέλι ή Λαγός με Σάλτσα Κυνηγού (Rabbit with Hunter Sauce)

Αυτή η συνταγή μας έρχεται από Πάρο και συγκεκριμένα από την κυρία Μαργαρίτα.  Ο πατέρας της συνήθιζε να πηγαίνει για κυνήγι και συνόδευε τα μαγειρευτά του με αυτή τη σάλτσα.  Μπορεί να γίνει με κουνέλι, λαγό αλλά και πτηνά.
The origin of this recipe is from the Greek Island "Paros" and most specifically mrs Margarita shared it with me.  Her father used to go for hunting and when his prey was good the family gathered for a meal feast and the Hunter Sauce was served.  Rabbit, hare and birds can be used for this recipe.

Συστατικά - Ingredients:
  • Κουνέλι ή λαγός με το συκώτι τους.  Rabbit or hare and its liver
  • Σκελίδες σκόρδου (ο αριθμός ανάλογα με τις προτιμήσεις).  Garlic cloves (the number depends on the preferences)
  • 3 μέτριες - μικρές πατάτες. 3 medium - small potatoes  
  • Χυμός λεμονιού.  Lemon juice
  • Ελαιόλαδο.  Olive oil
  • Αλάτι.  Salt
  • Πιπέρι.  Pepper
  • Ρίγανη.  Oregano

Εκτέλεση - Execution:

Αλοίφουμε το κουνέλι με λαδολέμονο, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.  Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.  Τις τοποθετούμε μαζί με το συκώτι και το σκόρδο μέσα στην κοιλιά του κουνελιού.  Τυλίγουμε το κουνέλι σε λαδόκολλα κι αν επιθυμούμε ρίχνουμε και λίγο κομμένο σκόρδο κατά το τύλιγμα.  Έπειτα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.  Το τοποθετούμε στο φούρνο και ανάλογα με το πόσα κιλά είναι το κουνέλι μας αφήνουμε και την αντίστοιχη ώρα (1kg - 1 1/2 ώρα, 2kg - 3 ώρες) στους 200 βαθμούς.
Smear the rabbit with olive oil, add salt and pepper and sprinkle with oregano.  Peel potatoes and cut them to quarters.  Place them along with the liver and garlic (2-4 cloves) in the belly of the rabbit.  Wrap the rabbit in wax paper and if you like add chopped garlic while wrapping.  Then wrap in foil.  Place it in the oven and bake it.  The time in oven depends on the pounds of the meat.  If the rabbit is 1 kg we bake it for 1,5 hour, if 2 kg - 3 hours.  Oven temperature 200 degrees.

Όταν πλέον το κουνέλι μας έχει ψηθεί, αφαιρούμε από την κοιλιά του τις πατατούλες και το συκώτι και τα βάζουμε στο μπλέντερ.  Προσθέτουμε το χυμό ενός μικρού λεμονιού, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο.  Τα αλέθουμε όλα μαζί και έχουμε έτοιμη τη σαλτσούλα μας. 
When baking finishes, remove the stuffing from the belly and place it in a blender.  Add the juice from a small lemon, salt, oregano, pepper and 100 ml olive oil.  Blend it all together and the hunter sauce is ready.  

Σερβίρουμε τις μερίδες του κουνελιού και περιχύνουμε με σάλτσα, συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ακόμη και λευκές χυλοπίτες.
Serve portions of rabbit and drizzle it with sauce.  Served with fried potatoes, rice or pasta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου