1.10.2013

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους - Grilled pleurotus mashrooms

Μια διαφορετική συνταγή για ψητά πλευρώτους, με πλούσια γεύση!
A different recipie for grilled pleurotus, with rich flavor!


Υλικά - Ingredients

  • 1/2 κιλό φρέσκα πλευρώτους - 1/2 kg fresh pleurotus
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο - 2 crushed garlic cloves
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 1 chopped onion
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1/2 cup olive oil
  • 1/2 κ. γ. θυμάρι - 1/2 tea spoon thyme
  • 1/2 κ. γ. κύμινο - 1/2 tea spoon cumin
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού - 1 table spoon lemon juice
  • αλάτι - salt
  • πιπέρι - pepper


Εκτέλεση - Execution
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βουρτσάκι, ή με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι.  Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια μαρινάτα.  Αλείφουμε τα μανιτάρια με τη μαρινάτα και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο (μισή με μία ώρα το πολύ).  Ψήνουμε για λίγη ώρα, ώσπου να πάρουν χρώμα, είτε σε γκριλιέρα, είτε στα κάρβουνα και είναι έτοιμα.


Αν τα βάλετε στο φούρνο μην προσθέσετε νερό γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους υγρά.
Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε κατά το σερβίρισμα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Clean the mushrooms with a brush, or with a slightly damp cloth.  In a bowl mix all the other ingredients and make a marinade. Brush the mushrooms with the marinade and leave in the fridge for a while (half to one hour maximum). Grill them till they get golden brown.
If you put them in the oven do not add water because the mushrooms will draw their own fluids.
You can also sprinkle with chopped parsley.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου