6.29.2011

Ρεβύθια στο φούρνο - Chickpeas in the oven

Να 'μαστε πάλι με μία συνταγή της κυρά Μαργαρίτας από την Πάρο.  Συνήθιζαν να τα φτιάχνουν και να τα φουρνίζουν, στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αποβραδίς μες στη λοξή στάμνα.  Για χρόνια έτρωγα τα ρεβύθια μόνο σε σούπα, όταν δοκίμασα του φούρνου ξετρελλάθηκα, οπότε μη διστάσετε να κάνετε αυτή τη συνταγή ούτε στιγμή!
Once again this recipe was given to me by mrs Margarita from Paros Greece.  They used to make and bake it, in a traditional wood stove, overnight in a clay pot.  For years I ate chick peas only in soup, when I tasted the oven chickpeas I went crazy with the great taste, so do not hesitate to bake them!

Υλικά - Ingredients
  • 500 γρ. ρεβύθια (500 g chickpeas)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (2 large onions)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (3 cloves garlic)
  • 2 φύλλα δάφνης (2 bay leaves)
  • δενδρολίβανο (rosemary)
  • 120 ml ελαιόλαδο (120 ml olive oil)
  • αλάτι (salt)
  • πιπέρι (pepper)
  • ρίγανη (oregano)

Εκτέλεση - Execution
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια με τη φλούδα τους αποβραδίς σε νερό προσθέτοντας και χοντρό αλάτι.   Το πρωί ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.  Προσθέτουμε νερό και βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν.  Όταν είνα έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί ή μία γάστρα, προσθέτουμε κρεμμύδια και σκόρδο ψιλοκομμένα, δάφνη, δενδρολίβανο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι το φαγητό μας να χυλώσει.  Συνοδεύεται με ελίτσες, κρεμμυδάκι και παστά ψάρια.  Καλή σας όρεξη!   
Soak the chick peas with their skin overnight in water while adding sea salt. In the morning rinse with lukewarm water and place in a pot. Add water and cook the chickpeas until tender. When they are ready put them in a baking pan, add chopped onions and garlic, bay leaves, rosemary, olive oil, salt, pepper and a little oregano and bake in oven until the sauce thickens. Accompanied by olives, onions and salted fish. Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου